M sports

Toerisme in de Drome

Een van de bijzonder toeristische afdelingen is eenvoudig de Drome. Een landschap gekenmerkt door de berg, maar ook door de Provence, warm weer, historische steden ... Mis geen must-see-plaatsen meer in de Drôme!

HET IDEALE PALEIS VAN DE PAARDFACTOR

In Hauterives bouwde beeldhouwer Ferdinand Cheval een ongewoon paleis, een waar meesterwerk van Franse volkskunst, een must-see voor het toerisme Drome. In 1879 besloot hij, terwijl hij nog steeds een postbode was, een gebouw met alleen cement te bouwen, geïnspireerd door de natuur, zijn dromen en de tijdschriften die hij verspreidde. Het is een wereld bevolkt door mythologische karakters, vermengd met een levendige architectuur van alle continenten. Je moet het zien om het te geloven!

VALENCIA

De stad Valencia is gebouwd op een reeks terrassen en dateert uit de Romeinse oudheid en vele monumenten getuigen van dit rijke verleden. Hier wandelen we graag door de kronkelende straatjes van de oude stad, op zoek naar een kleine bistro of wandelen we naar de Champs-de-Mars en zijn uitgestrekte open esplanade.

DE VOGELTUIN

Upie Zoo is een betoverende dierentuin, gericht op broedvogels van zeldzame of bedreigde diersoorten. En het is een grote variëteit die we hebben voorgesteld: papegaaien, adelaars, flamingo's, struisvogels, groothertog, pauw ... Een plek om met kinderen te bezoeken, om te genieten van het springkussen en papegaaienshow, hoog in kleur!

HET CHÂTEAU DE GRIGNAN

De Marquise de Sévigné verbleef vaak in dit imposante paleis uit de Renaissance, niet te missen tijdens een toerisme Drome, op bezoek bij haar dochter Françoise-Marguerite, de gravin van Grignan. Het goed ingerichte interieur is een mooi voorbeeld van de kunst van het leven van die tijd, van de binnenplaats van het kasteel tot de ceremoniekamers. De maanden juli-augustus, het kasteel wordt de theaters van de nachtelijke feesten een gekostumeerd toneelstuk uitgevoerd als in de tijd van Madame de Sévigné.

KROKODILBOERDERIJ

De Crocodile Farm biedt je een onderdompeling te midden van reptielen, in een enorme kas voor gigantische schildpadden, schildpadden uit Florida en zelfs albinokrokodillen!

Vorig jaar verwelkomde de boerderij nieuwe grenzen: krokodillenhagedissen en Komodo-draken.

Donnez votre réponse à propos de notre article si jamais vous avez l'envie d'apposer votre opinion !

Blog

  1. 10 Nov. 2021De mooiste 5-sterren campings met waterpark in Argelès-sur-Mer11874
  2. 27 Janv. 2021Verblijf in hutten in de Auvergne18338
  3. 3 Fév. 2020De mooiste Rivieren van de tuin7975
  4. 25 Déc. 2019Vogüé: dit kleine stadje waar kamperen goed is3146